Heipä hei ja tervetuloa Top100-blogiin.

Tämän blogin tarkoituksena on dokumentoida seuraavan kahden vuoden ajan kolmen kaverin urakka kuunnella läpi kaikkien aikojen 100 parasta albumia ja arvostella ne omista, täysin subjektiivisista, näkökulmistaan. Levyjä emme sentään itse listalle valinneet, vaan delegoimme postyymisti tehtävän Rolling Stone lehdelle, joka hieman ylisuoriutui ja keräsi lukijoidensa avustuksella "500 Greatest Albums of All Time"-listan käyttöömme. Kiitimme vaivannäöstä ja heitimme ylimääräiset 400 levyä roskiin.

Kysymykseen miksi me tähän urakkaan ryhdyimme tai varsinkaan perustimme blogin, en osaa vastata. Emme ole vuosien varrella katkeroituneita rokkipoliiseja, jotka vihdoin anonymiteetin turvin uskaltaisivat haukkua Beatlesin koko tuotannon samalla hieroen hunajaista balsamia aikoja sitten liian suureksi paisuneeseen egoonsa. Itseasiassa kukaan meistä ei ole edes tekemisissä musiikin tai sen arvostelun parissa töiden tai harrastusten puolesta.

Me vain pidämme musiikista ja sen kuuntelemisesta.

Tarkoituksenamme on siis käydä läpi listaa käänteisessä järjestyksessä ja kerran viikossa kertoa, mitä mieltä kulloinkin vuorossa olleesta tuotoksesta oikeasti olimme. Ja ettei tärkein pääsisi unohtumaan, painotetaan vielä kerran, että tarkoituksena ei missään vaiheessa ole arvostella levyjä objektiivisesti; pelkästään niiden pääseminen top 100-listalle implikoi niiden melkolailla kiistatonta merkitystä koko populaarimusiikin historiassa.

Koska makuasioista ei voi kuin kiistelllä, emme edes pyri pääsemään minkäänlaiseen konsensukseen levystä vaan kukin saa tai joutuu antamaan oman sanallisen sekä 1-10 asteikolta löytyvän arvion ihan itse.

 - Herra D