Herra A

Edellisen The Beatlesin, Let It Ben, kohdalla olo oli kuin olisi kuunnellut levyä, jonka pitää olla listalla ihan vain sen takia että kyseessä on The Beatles. Vaikka Meet The Beatles! on saanut sijaluvun 59, tuntuu se yhä sen verran alhaiselta että ei voi välttyä ajattelemasta, että tämäkin levy on listalla vain artistin nimen takia. Siinä missä Let It Be tarjosi jo levyn nimen perusteella ainakin yhden suurhitin, Meet the Beatlesin kappalelista näyttää tutulta, mutta uhkaavan tasapaksulta. Mutta enpä ole levyä ennen kuullut, eli ei nyt vielä kirvestä kaivoon heitetä.

Kun levy tärähtää liikkeelle ylipirteän rasittavalla I Wanna Hold Your Hand rallatuksella, mielenkiinto levyä kohtaan saa lähes kuolettavan kolauksen.Vielä kun tämä Happy Days-soundi on koko levyn mittainen, voi vain todeta että tästä on vaikea nousta. Tämä menisi hyvin jonkun 60-luvun nuorisoleffan taustamusiikiksi, jossa vanhemmat kauhistelevat Pirun musiikkia kuuntelevaa nuorisoa, mutta ei nyt sentään musiikki-historian merkkiteoksesta. Ei auta vaikka levyä useamman kerran kuuntelee läpi, tästä tasapaksuudesta tarvitsee nostaa esiin vain ehkä tunnetuin hitti All My Loving, muuten oltiin samassa suossa.

Minulla ei ole mitään Beatlesia vastaan ja varsin mielenkiinnolla odotan listan kärkipäässä olevaa tuotantoa, mutta tämä kyllä meni ohi. Pelkään pahoin, että myös 20 pykälän päässä odottava Please Please Me menee myös samaan jämä-kategoriaan ennen kuin sisällä vaaniva Beatlemaanikkoni saa kunnon maistia.

5/10


Herra O

Vuorossa olisi jälleen listaa eniten kansoittavan The Beatles in Meet The Beatles, vai pitäisikö sanoa With The Beatles, kuten alkuperäinen brittijulkaisu oli nimeltään. Albumi on yhtyeen toinen tällä listalla ja edellisen arvostelun jälkeen en erityisesti odottanut tältä levyltä mitään. Ja tuskin tulen muiltakaan jäljellä olevilta odottamaan. Mutta siirrytääs itse albumiin.

Sanotaan tämä nyt heti kärkeen: Meet The Beatles on kuin kokoelmalevy ilman kokoelman leimaa. Toisinsanoen kompakti paketti toinen toistaan tutumpia ja menevämpiä rallatuksia. Myönnettävästi viihdyin tämän levyn parissa oikein hyvin. Edes "toisen albumin syndrooma" ei ole vaikuttanut tuotoksen laatuun, vaikka alubmi ilmestyikin vain neljä kuukautta ensijulkaisun jälkeen. Voisin mainita nimeltä lätyn hittejä, mutta koko kappalelistauksen toistamista välttääkseni totean vain kokonaisuuden olevan jälleen kohdillaan. Vajaa puolituntinen on ohi hetkessä ja kaikki kappaleet tuoreessa muistissa. Mainittakoon vielä, kuuntelemani julkaisu oli tosiaan jenkkiversio, josta uupui pari alkuperäisellä lätyllä ollutta kappaletta. Pitänee tutustua niihin jotain muuta kautta.

Vaikka matka listan kärkeen ei ole vielä edes puolessa välissä, ja vastaan on tulossa vielä monta Beatles-albumia. Ei tämä nyt odotuksia ainakaan laske. Varsin hyvä rock-levy mukavan pienenä annoksena jaksaa pitää mielenkiintoa yllä. Piirun verran parempi kuin Let It Be.

Seitsemän rock-biittiä


Herra D

Tällä kertaa päästiin jälleen eteenpäin myös listan The Beatles osiolla Meet The Beatles! levyn muodossa. Turhat jorinat bändistä voinee jättää suosiolla väliin, joten siirrytään suoraan itse levyyn.

Meet The Beatles! on jenkkimarkkinoita varten paranneltu versio With The Beatles levystä, jolta tiputettiin muutamia covereita ja niiden tilalle lisättiin vastaavasti muutama uusi kappale. Vaikka levy ei ilmeisesti kuulu puritististen The Beatles fanien listoille, se ei kuitenkaan tee levystä millään tapaa tarpeetonta. Se tarjoilee 27 minuutin lyhyessä mitassaan joukon kappaleita, jotka alkavat jo hiljalleen lunastaa niitä lupauksia, joita tältä puolijumalien joukkoon nostetulta yhtyeeltä voikin odottaa.

Meet The Beatles! ei kärkisijoituksia havittele, mutta ainakin omaan korvaan se kuulostaa selkeästi aiemmin arvosteltua Let It Be levyä paremmalta. Muutamia ohilyöntejä paikkaamaan on onneksi löydetty varsin tarttuvia ralleja, joista voisi mainita erikseen ainakin I Saw Her Standing There, It Won't Be Long ja vaikka Little Child.

Vaikken ole vielä loppuja The Beatles levyjä tältä listalta kuullut, uskaltaisin veikata, että tämä levy tulee ehkä sijoittumaan puolivälin hieman paremmalle puolelle lopullisessa järjestyksessä. Jos kehitys on levyjen välillä näin positiivista, listan kärjessä odottaa takuu varma timantti.

8/10